Voegwerken

Ongeveer 25 % van elk gemetseld oppervlak bestaat uit voegwerk!  Het uiterlijk en de duurzaamheid van het gebouw wordt hierdoor bepaald.

Voegen is zoveel meer dan spleten tussen bakstenen vullen...  Het is een oog voor detail hebben en werken met de juiste materialen.

De voegen hebben ook een beschermende functie. Zo zorgt het voegwerk er in de eerste plaats voor, dat er niet zomaar regenwater in de spouw terrecht kan komen. Tegelijkertijd zijn voegen waterdampdoorlatend, zodat binnendringend regenwater kan verdampen van binnenuit.

Hierdoor worden vochtproblemen binnenshuis voorkomen. Het wordt aangeraden bij een nieuwbouwwoning om minstens enkele maanden te wachten alvorens te beginnen met de voegwerken, zodat het aanwezige bouwvocht voldoende tijd heeft om te verdampen.

 

De kleur en de aard van de voegmortel is een zeer belangrijk aspect aan uw gevel.
Met gewone voegmortel  (bestaande uit zand, cement en water) kunt u de kleur op natuurlijke wijze bereiken naargelang de gevelsteen.

Dit zijn de traditionele voegkleuren:

  • Een grijze voeg zorgt voor een donker inzicht
  • Een beige voeg zorgt voor een meer egale schijn
  • Een witte voeg zorgt dat de gevelsteen de meeste aandacht krijgt

Met seifert voegmortel ( kant en klaar mengsel ) kunt u een kleur bereiken die toon op toon geeft, dat wil zeggen dat de exacte kleur van de gevelsteen bekomen kan worden. Hierin zijn wel meer dan 80 kleuren ter beschikking.

Ik zet altijd 3 stalen naar de gewenste kleur, zodat u zeker de juiste beslissing neemt.

BC Voeg- & Renovatiewerken - Seiffert kleuren 

Voor het samenstellen van de voegmortel, maak ik gebruik van een speciale voegspeciemenger. Deze zorgt voor de beste manier van het vermengen van zand en cement.

Ik doe al uw voegwerken in Mol en omstreken van bestaande en nieuwbouwwoningen, alle binnen–en buitenvoegwerk van woningen, garages, tuinhuizen, kelders ..

Back to Top