Ontmossen van daken

Uw dak regelmatig laten ontmossen / reinigen  is belangrijk wilt u de goede werking van de waterafvoer blijven garanderen.

Wanneer de afvoer geblokkeerd wordt door vuilophoping en mosvorming , kan dit ernstige gevolgen hebben voor de stevigheid van uw dakconstructie.

De grootste oorzaak van slijtage van het dak is het groeien van algen en mossen. 

 

Een ontmossing van je dak is geen overbodige luxe en zorgt voor een mooie uitstraling van je huis. 

Dakpannen gaan gemiddeld zo'n 50 jaar mee en ze dienen zo hier en dan, eens te worden gereinigd. Het reinigen is een stuk goedkoper dan ze te vervangen.

Na de reiniging, kunt u best ook steeds opteren voor uw dak te hydrofoberen (impregneren). Dit zorgt voor een vochtwerende laag, waardoor mos zich veel moeilijker kan hechten aan de dakbedekking.

Hierdoor zult u langer kunnen genieten van een proper dak. 

 

Uw dak laten reinigen/ ontmossen heeft een aantal interessante voordelen:

* Scheuren en barsten voorkomen: Door de begroeiing met mos wordt de dakbedekking poreuzer. Wanneer het bevriest zal het vocht in het mos uitzetten, waardoor er scheurtjes en barsten in de dakbedekking kunnen komen. Doordat het mos die kleine scheurtjes verstopt, hebben deze alle tijd om groter te worden, wat kan leiden tot waterinfiltratie. Dat binnengedrongen vocht kan er op zijn beurt voor zorgen dat de dakbedekking verder barst.

* Lekkages voorkomen: De vorming van haarscheurtjes en barsten als gevolg van mos en vuil verhoogt de kans op lekkage in het dak.

* Verlengde levensduur: Een dak is onderhevig aan slijtage door hevige regen, temperatuurschommelingen,...     Mos zorgt voor een versnelling van dat slijtageproces.                                                                             

* Mooie uitstraling: Samen met de gevel is het dak het eerste wat je opvalt als je een huis bekijkt. Door het dak te laten ontmossen blijft het er verzorgd uitzien. Zo laat je een positieve indruk na bij jezelf, bezoekers en kopers, als je uw huis ooit wilt verkopen.

* Optimaal energieverbruik: Een dak met mos is niet meer in optimale staat. Het risico bestaat dat de dakisolatie aangetast wordt, met energieverlies tot gevolg.

 

 

Back to Top