Gevelreiniging

Is uw gevel nog in prima staat, maar moet het enkel opgefrist worden?  Dan kan u uw gevel laten reinigen.

Het zorgt ervoor dat uw woning een schone, frisse en nieuwe look krijgt.  Nog een pluspunt is, dat je de gevel terug sterk maakt tegen de weersinvloeden.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste gevels 15 jaar in optimale kwaliteit blijven.

Je gevel krijgt in de loop der jaren het zwaar te verduren. Regen, luchtvervuiling en andere invloeden van buitenaf tasten de structuur aan en verkleuren de buitenste laag.

Laat daarom tijdig een reiniging uitvoeren om schade te vermijden. 

 

Bc Voeg- & Renovatiewerken Mol - GevelreinigingEr zijn verschillende technieken die voor elk apart probleem een oplossing bieden.

Heeft u een licht vervuilde gevel, dan wordt er gereinigd met water op hoge druk.   Dit is doeltreffend voor algen, mosvorming en kalkaanslag. 

Heeft u een zeer vervuilde gevel, dan word er chemisch gereinigd.  Dit is doeltreffend voor lichte smog, vuile uitlaatgassen, verfresten en korstvorming. 

Bij chemisch reinigen, wordt het product door middel met een borstel of een vernevelaar op de muur aangebracht. Dit middel gaat een chemische reactie aan met de vervuiling waardoor deze gaat oplossen. Doorgaans is er een inwerktijd die varieert van 5 tot 30 minuten. Na de inwerktijd wordt de gevel gereinigd met een hogedrukreiniger en water of wordt er stoom toegepast om loszittend vuil en eventuele resten van het schoonmaakmiddel te verwijderen.

Dit proces is niet schadelijk voor de gevelsteen. Na een gevelreiniging is het aangewezen om er een bescherming op toe te passen, namelijk hydrofoberen (impregneren), deze behandeling biedt zeker een meerwaarde, omdat u de gevel waterafstotend maakt.

De gevel krijgt een extra laag, waardoor de kwaliteit beter behouden blijft, vuil en vocht krijgen geen kans meer om het geheel toe te passen.

Voordeel:

  • voorkomen van schimmeluitslag
  • geen vorstschade
  • geen witte vlekken door zoutuitslag
  • voorkomen van mos en algenvorming
  • energie economisch

 

Back to Top